Ще спират реституцията и строежите на територията на университетите

loading...

Вече е готов проект на закон от Министерски съвет по идея на премиера Сергей Станишевq за спиране на реституцията и строежите на територията на университетите в страната.

Това каза ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов на откриването на Младежкия икономически форум 2008, предаде агенция Фокус.

От застрояването на университетските територии са заплашени всички университети в София, каза още проф. Борисов. По думите му: "Най-безобразната реституция беше извършена в Студентски град".

За първи път от 20 години в Студентски град миналата и тази година правителството е инвестирало в ремонт на студентските общежития. Трета година по ред се увеличава издръжката на един студент средно с 20%, което никак не е малко. Трета година се увеличават и средствата за научни изследвания.

"Всички тези инвестиции нямаше да са възможни, ако икономическите параметри на развитието на страната ни не позволяваха отделянето на средства за тази цел. Положителното развитие на икономиката ни е базата, която позволи тези инвестиции да се заделят за сферата на образованието.