Студенти обучават деца, лишени от родителски грижи

loading...

24 студенти от Американския университет в България посещават Дома за деца, лишени от родителски грижи, за да ги обучават по английски език. Всеки петък, събота и неделя студентите и преподавателят от АУБ, посещават Дома в Благоевград. Там те не само учат децата на английски език, но също така им помагат да подобрят социалните си умения и стават приятели.

"Основната идея на проекта е да мотивира децата и да им покаже, че те могат да имат приятели извън дома и училището", каза президентът на Клуба за по-добро общество Ирина Манева. "Ние искаме да ги научим не само на английски език, но и как да се справят в реалния живот".

Второкурсникът Ленко Славов сподели, че това, което го е насърчило да участва в проекта, е идеята да помага на деца без родителски грижи, които се чувстват изолирани от останалите хора. "Липсата на родители от техния живот ги кара да се чувстват различни", каза той. "Някой трябва да ги мотивира".

"Този проект съществува в университета още от самото му създаване, но не беше официално регламентиран", допълва първокурсникът и вице-президент на клуба Явор Киряков. "Студенти и преподаватели от Американския университет в България посещават децата от дълго време."

Доброволците изразиха своето желание този проект да продължи повече от един семестър. "Ние трябва да продължим инициативата и през следващата година", сподели Славов.